کد خبر: 1228409
تاریخ انتشار: ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰
از روز سه‌شنبه و پس از تعدی صهیونیست‌ها به رفح، امریکا گزینه توقف صادرات سلاح به رژیم صهیونیستی را روی میز گذاشت و این موضوع در عالی‌ترین سطح مقامات امریکایی مطرح شد تا جایی که جو بایدن در گفتگو با سی‌ان‌ان اگر چه تأکید کرد که اسرائیل همچنان از خط قرمز امریکا عبور نکرده است، اما گفت که ارسال سلاح برای صهیونیست‌ها در صورت حمله گسترده اسرائیل به شهر رفح متوقف خواهد شد.

جوان آنلاین: واشینگتن که طی ماه‌های گذشته از سیل کمک‌های تسلیحاتی به صهیونیست‌ها دریغ نکرده حالا با حمله رژیم تل‌آویو به رفح، درباره توقف این کمک‌ها هشدار داده است. در سایه پافشاری نخست وزیر رژیم صهیونیستی و بدنه افراطی کابینه وی بر تداوم جنگ، آن‌هم به هر قیمتی، تحرکات برای جدا شدن مسائل مربوط به آتش‌بس از حمله زمینی به رفح شدت گرفته است. 

از روز سه‌شنبه و پس از تعدی صهیونیست‌ها به رفح، امریکا گزینه توقف صادرات سلاح به رژیم صهیونیستی را روی میز گذاشت و این موضوع در عالی‌ترین سطح مقامات امریکایی مطرح شد تا جایی که جو بایدن در گفتگو با سی‌ان‌ان اگر چه تأکید کرد که اسرائیل همچنان از خط قرمز امریکا عبور نکرده است، اما گفت که ارسال سلاح برای صهیونیست‌ها در صورت حمله گسترده اسرائیل به شهر رفح متوقف خواهد شد. با این حال صهیونیست‌ها تلاش دارند بر مداومت خود بر جنگ تأکید کنند. دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی ضمن اذعان به اینکه اسرائیل اختلافاتش با امریکا را «پشت در‌های بسته» حل‌وفصل خواهد کرد، گفت: «برای کاری که می‌خواهیم در رفح انجام دهیم، مهمات کافی در اختیار داریم؛ هر اقدامی را برای ایجاد شرایطی که منجر به بازگشت گروگان‌ها در اسرع وقت شود، انجام می‌دهیم.» هاگاری در ادامه تداوم عملیات نیرو‌های ارتش اسرائیل در شرق رفح را تأیید کرد. اشاره هاگاری به اختلاف تل‌آویو - واشینگتن در طعنه ایتامار بن‌گویر، وزیر جنجالی امنیت داخلی رژیم تل‌آویو مشهود است. او در صفحه شخصی خود در ایکس نوشت: «حماس عاشق امریکا است.» بنیامین نتانیاهو نیز درباره ادامه جنگ این‌طور رجز خواند: «اگر مجبور باشیم به تنهایی بایستیم یا مجبور باشیم با پنجه‌های‌مان بجنگیم، این کار را خواهیم کرد.» این مقام صهیونیست با اشاره به جنگ ۱۹۴۸ گفت: «ما سلاح نداشتیم. تحریم تسلیحاتی علیه اسرائیل وجود داشت، اما با قدرت روحی و اتحاد بین ما، پیروز شدیم.» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در ادامه به نوعی اظهارات هاگاری را در اختلاف با طرف امریکایی تأیید کرد: «ما با امریکا اغلب توافق داریم، اما اختلاف‌نظر‌هایی هم وجود داشته است. ما می‌توانیم بر آن‌ها فائق آییم.»
 فصل مشترک فحوای کلام مقامات صهیونیست، شکاف میان طرف اسرائیلی و امریکایی است تا جایی که حتی اگر این نوع موضع‌گیری صرفاً برای پاسخگویی به افکار عمومی باشد هم نمی‌تواند بر اختلافات فاحش میان طرفین سرپوش بگذارد و این مسئله در طرف امریکایی در اظهارات توأم با اعتراف مارک میلی، رئیس سابق ستاد ارتش امریکا هم خود را نشان داده است. او گفت: «قبل از آنکه همگی از اقدامات اسرائیل تبری بجوییم و من در قبال مرگ غیرنظامیان در غزه احساس ناراحتی کنم، نباید فراموش کنیم که ما به عنوان امریکا بی‌گناهان بسیاری را در موصل عراق و رقه سوریه و ۱۲هزار غیرنظامی بی‌گناه فرانسوی را کشتیم.» میلی افزود: «ما ۶۹ شهر ژاپن از جمله هیروشیما و ناکازاکی را ویران کردیم. ما مردم را به تعداد زیادی سلاخی کردیم، مردم بی‌گناهی که هیچ ارتباطی با دولت خود نداشتند، مردان، زنان و کودکان. جنگ چیز وحشتناکی است.» با این حال، وی این را هم اضافه کرد: «اگر قرار است این کار معنا داشته باشد، اگر قرار است حس اخلاقی وجود داشته باشد، باید یک هدف سیاسی وجود داشته باشد و باید به سرعت با کمترین هزینه و با سرعت انجام شود.»

 جدایی موضوع رفح از آتش‌بس
محمود مرداوی از رهبران جنبش حماس تأکید دارد که شواهد حاکی از اختلاف رسمی بین امریکا و رژیم صهیونیستی بر سر توافق آتش‌بس غزه است. مرداوی در گفتگو با شبکه العربیه گفت: «امریکا از همه آنچه در مذاکرات ارائه و به هیئت اسرائیلی منتقل شد، آگاه بود.» وی افزود: «از ما خواسته شد که بر اساس تأیید اسرائیل با جمله‌بندی آخرین پیشنهاد موافقت کنیم و شخصیت‌های امریکایی به میانجی‌ها متعهد شده بودند که توافق را اجرا کنند، اما اسرائیل آنچه را که بر سر آن توافق شده بود نادیده گرفت و عملیات نسل‌کشی و کشتار را تشدید کرد.» یک مقام صهیونیست در گفتگو با شبکه خبری ان‌بی‌سی وضعیت موجود در ارتش و دولت تل‌آویو را این‌طور تشریح کرد: «از آنجا که ارتش اسرائیل برای آغاز حمله زمینی مورد انتظار در رفح آماده می‌شود، تصمیم دولت بایدن مبنی بر توقف ارسال تسلیحات در صورت حمله تمام‌عیار تل‌آویو به رفح، باعث ایجاد ناامیدی عمیق در کابینه شده است.» طبق این گزارش به نقل از چهار مقام فعلی و سابق امریکایی مطلع از گفت‌وگوها، اسرائیل خواستار آن است که رفح از توافق آتش‌بس جدا شود. به گفته مقامات مذکور، کابینه نتانیاهو از موافقت با توافق سر باز می‌زند، مگر اینکه بتواند عملیات نظامی در رفح را حتی در زمان آتش‌بس پیش ببرد ضمن اینکه رئیس‌جمهور امریکا در تماس با نخست‌وزیر اسرائیل مخالفت خود را با حمله به رفح تکرار کرده است. 

 ناامیدی بی‌سابقه 
موضوع تنش در روابط امریکا و صهیونیست‌ها به عرصه دیپلماتیک هم رخنه کرده است. روزنامه تایمز اسرائیل دیروز نوشت که نتانیاهو مأموریت مایکل هرتزوگ، سفیر فعلی تل‌آویو در امریکا را که ماه نوامبر به پایان می‌رسد، تمدید نخواهد کرد. علت عدم تمدید مأموریت، اختلافات نتانیاهو با اوست. این رسانه اسرائیلی می‌گوید افراد نزدیک به نتانیاهو از او خواسته‌اند «گیلعاد اردان» نماینده رژیم اسرائیل در سازمان ملل متحد را به عنوان جانشین هرتزوگ انتخاب کند. هرتزوگ تاکنون محور اصلی ارتباط اسرائیل و امریکا بوده و برای برخورداری از حمایت‌های امریکا بسیار تلاش کرده است. یاکوف پری، رئیس پیشین شاباک وضعیت کنونی را این‌طور تشریح می‌کند: «اسرائیل در حال حاضر رهبری ندارد که بتواند به پرسش‌های مردم مضطرب پاسخ دهد. بنیامین نتانیاهو حرف خود را می‌زند و گاهی مستقل و جدا از تصمیمات کابینه صحبت می‌کند و باعث سردرگمی بیشتر می‌شود.» رئیس پیشین شاباک اضافه کرد: «به خاطر نمی‌آورم که شرایط اسرائیل در هیچ مقطعی به‌اندازه وضعیت کنونی، ناامیدکننده بوده باشد.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار